Zene poklanjaju cvece vise nego muskarci


Da li su kavaljeri nestali zajedno sa poslednjom igrankom ili je čar poklanjanja cveća u narodu ugašena? Činjenica da žene poklanjaju cveće češće nego muškarci svakako nije ohrabrujuća za sve one romantične duše koje su željne tog lepog gesta. 


U susret osmom martu kontaktirali smo cvećare i online prodaje cveća kako bi smo saznali ko češće poklanja cvece, evo šta su nam odgovorili neki od njih:

- Ruže, ljiljani, gerberi, margarete...u raznim aranžmanima i bojama su izbor žena prilikom poručivanja cveća putem našeg web servisa www.cvecara-online.com . U slučaju da cveće poklanjaju za slavu ili rođendan, uz njega obavezno poručuju i čokoladu i piće. Muškarci poručuju manje od žena, ali su to gotovo uvek buketi ruža ili korpe od 101 ruže. Nedavno smo imali poručenu 1001 ružu. Muškarci kupuju ređe, ali uglavnom skuplje aranžmane! Takođe kada poručuju iz nekih firmi cveće za svoje koleginice, uglavnom su u većini slučajeva žene te koje komuniciraju sa nama, pa tako i sad za osmi mart, sve upite dobijamo od strane žena.

- Možda je to zato što žene znaju šta žene žele - kroz smeh dodaje jedna od zaposlenih u cvecara-online servisu.

Što se kupovine u gradskim cvećarama tiče, kažu da češće ulaze i kupuju žene, ali da muškarci kupuju skuplje bukete. Dva dana u godini su jedina kada ima više muškaraca u cvećari, a to su dan zaljubljenih i osmi mart. Ostalim danima je broj muških kupaca manji u odnosu na žene.

Razlozi za kupovinu i poklananje cveća su razni. Muškarci uglavnom poklanjaju cveće za rođendane, dan zaljubljenih, osmi mart, kao molbu za oproštaj, rođenje deteta. Dok se žene cveća sete i prilikom odlaska na nečiju slavu, u znak zahvalnosti za gostoprimstvo, za srecno uselenje ili prosto žele da daju do znanja nekoj bliskoj starijoj osobi da nije sama i da misle na nju.

Bliži se praznik kada će muškarci posle dužeg vremena posetiti lokalnu cvećaru ili vas iznenaditi isporukom cveća, ako nisu pored vas. Ne mora to biti skupo cveće, jer je zaista pažnja bitna. Nema te žene koja će ostati ravnodušna pred tako lepim gestom i porukom koju svaki cvet nosi!