Blog posvećen cveću, cvecarima i cvecarama

Blog posvećen cveću, cvećarima i cvećarama

Sve o aranžiranju cveća, cvećarskom poslu, nabavci...

26
Jan 2017
10:14

Nova godina kuca na vratima :)

Kategorija: event

Docek Nove Godine samo što nije!

Ko voli da proslavlja novu godinu, može da je slavi citave godine! Pocevši od kada vecina ljudi slavi, skoro svaki drugi mesec možete proslavljati najludu noc sa drugim narodima i kulturama. Pa tako vec u martu novu godinu možete slaviti u Iranu (Nowruz), na Baliju (Nyepi), zajedno sa raznim verskim zajednicama u Indiji slaviti Nava Varsha u toku Marta i Aprila (Ugadi,Gudi Padwa i dr.).
Neki narodi jugoistocne Azije slave Novu Godinu sredinom aprila, slaveci i pocetku proleca pa, ako želite da prisustvujete tim slavljima, rezervišite 13-15 april za putovanje u neku od zemalja južne i jugoistocne Azije (region zapadnog Bengala, Nepal, Punjab region i dr.).
U junu možete zajedno sa narodom Kutchi proslaviti "Novu Godinu" u cast prve kiše u pustinjskom delu podrucja Kutch. Ako mene pitate, to je zaista razlog za slavlje!
Jesen. Godišnje doba kada lišce pada, priroda se priprema za zimski san, a neko slavi Novu Godinu! Tako jevrejski narod slavi Rosh Hashanah, slavi se dva dana od pocetka Jevrejskog kalendara, dan kojim se smatra pocetak ljudske vrste jer su tada nastali, prema njihovom verovanju, Adam i Eva. U Egiptu i Etiopiji možete slaviti Novu Godinu (Nayrouz i Enkutatash) 11. septebra. Raznolike verske zajednice slave Novu Godinu u ovom periodu godine.
Promenljivi datum za slavlje povodom pocetka Nove Godine imaju islamski narodi. Zapravo, prvi dan u novoj godini po islamskom kalendaru je 1. Muharam. Kako je to lunarni kalendar, tako u poredenju sa Gregorijanskim kalendarom, Muharam ne pocinje uvek u isto vreme.
Sad kad znate raspored slavlja, preostaje vam samo da odaberete najprimamljiviju destinaciju i da slavite!

Ukoliko još uvek ne znate gde da slavite Novu godinu u Srbiji, odlucite što pre jer je vecina kafica i restorana unapred rezervisana. Na trgovima vecih gradova se kao i prethodnih godina sprema nešto lepo. Poslednja informacija je za proslavu u Novom Sadu (Zmaj Jovina 1, Novi Sad, Srbija) gde ce biti najjaci docek do sad: Vlado Georgiev, Sergej Cetkovic, Viva Vox hor i Slobodan Trkulja! Svaka cast organizatorima, sasvim sigurno ce biti prepun trg!
Ko je spreman da krene put Crne Gore, u Budvi ce pevati sa Zdravkom Colicem, a za one koji idu u planine, na Zlatiboru ih cekaju Bajaga i instruktori. Jedno je sigurno, svuda je provod zagarantovan! Da li ce to biti najluda noc, ne znamo, najveselija hoce!

Beogradjani ce imati prilike da cuju muziku proverenih zabavljaca i Concert “Plavi orkestar”, “Galija”, “Van Gog”, Sergej Cetkovic.

Nova Godina se docekuje kao i obicno: Dom Narodne Skupštine, Beograd, Srbija
Ukoliko pravite žurku kod kuce, na vreme spremite dobru listu pesama i opremite se ozvucenjem i naravno dobrim društvom.
Gde god bili, želimo vam srecnu Novu Godinu, punu zdravlja i srece!


12
Apr 2016
9:48

Cvetni gest ili kako spasiti pse!

Kategorija: cvece psi fotografija

Kako fotograf moze pomoci psima u azilu? Malo cveca, dobra volja i fotoaparat! Da li ste nekada videli zanimljivije fotografije pit bul terijera?

Razbiti predrasude o rasi pasa nije lako. Da li vam sa cvetnom krunom izgledaju opasno? Cilj ove fotografkinje je bio da vidi kako umetnost moze promeniti poglede na svet. Konkretno na ovu rasu pasa. Nije znala sta da ocekuje kada je prvi put stavila cvetnu krunu na glavu psa, ali je na njeno iznenadjenje, pas mirno sedeo i gledao je krupnim ocima kao da zna da treba da pozira. I tako je sve pocelo...

osmi mart

Da li bi Vi uzeli psa iz prihvatilista za pse, rase pit bul, posle ovih fotografija? Ako je uspela da promeni barem jedan pogled na njih, onda je misija uspela! I sve ovo radi besplatno!

osmi mart

osmi mart

osmi mart

osmi mart

osmi mart

osmi mart

Bravo za Sophie Gamand i njenu akciju Pit Bull Flower Power!

Cvetni pozdrav, Mili

3
Feb 2016
16:33

Cvece - cuvar ljubavi i srece

Kategorija: cvece ljubav sreca

Prema narodnim verovanjima i Feng Shui-u, biljke mogu doprineti ocuvanju pozitivne energije i ljubavi u vasem domu.

Kako se blize dva praznika koji zenama gotovo uvek donose cvece, mozda da razmislite kakav efekat zelite postici.

Za pozitivnu energiju, birajte sveze cvece, po mogucnosti rezano, nikako vestacko. Birajte biljke "mesnatijih"listova jer se smatra da one unose pozitivnu energiju u kucu.

Za ocuvanje ljubavi, dva bambusa, tri za srecu i zdravlje, pet za brak!

osmi mart

Purpurna ciklama za vise strasti u zivotu, crvena ili ruzicasta za romantiku i uzbudjenje ili bela ciklama za stabilnost!

osmi mart

Spatifilium je pravi izbor za one koji sede pred racunarom po ceo dan jer se suprotstavlja elektricnom zracenju iz kompjutera.

osmi mart

Ljiljan kao simbol lepote, srece, spasa...

osmi mart

Svaki cvet ima neku simboliku, ali jedno je sigurno, svaki cvet donosi srecu i osmeh na licu!

Cvetni pozdrav, Mili

26
May 2015
10:32

Kako iskoristiti konzerve

Imate problem gde da skladistite tegle, konzerve, staro posudje, a zao vam je da bacite. Mozda i ne treba da ga bacate jer imamo resenje!

Umesto da stalno kupujete saksije i vaze, uzmite malo boja i kanapa, pa napravite od starih posuda, nove i unikatne saksije za cvece!

osmi mart

osmi mart

osmi mart

osmi mart

osmi mart

Mi smo vam dali par ideja, a sad, masti na volju i iskoritite stare posude i kisno vreme, pa napravite prolecni vrt u vasem domu!

Cvetni pozdrav, Mili

27
Mar 2015
18:1

Izlozba inspirisana cvecem

Kategorija: cvece izlozba

Nase kolege su ovih dana posetile jednu prelepu izlozbu na temu cveca, u Čikagu.

Oni su uživali u prelepim eksponatima, a delic atmosfere prenosimo vama.

osmi mart

osmi mart

osmi mart

osmi

osmi

osmi

osmi

Cvetni pozdrav, Mili