VazeВазе су популарне још од античких времена како за сполјну тако и за унутрашнју употребу. У давним временима, вазе су се често употребљавале на гробљима и у ритуалима сахрана. Праве се од најразличитијих материјала, од керамике и порцелана до стакла или метала. Најскупље на свету су Минг вазе.

Минг вазе се сматрају веома ретким и вредним. Датирају још из доба кинеске краљевске династије из 1386-1644. Минг керамика је углавном плава и бела. Минг вазне могу бити облика урне или чак птице. Неглазирани прстен у црвено браон прстену на дну или у основи вазе је знак препознавања оргиналних Минг ваза.

Древна грчка керамика је обележена веома напредним сликама. До осмог века пре нове ере фигуре човека су биле насликане на загробним вазама. Атичке вазе су у црним и црвеним тоновима и на њима су нацртани ликови из грчке митологије као што је Херкулес. Грчка керамика често прича приче кроз цртеже насликане на вазама. На већини Грчких ваза постоје и дршке на средини.

Стаклене вазе могу бити прозирне или замућене. Кристалне вазе се често имају прелепе шаре. Као манје скупе, стаклене вазе се често користе у аранжирању цвећа или аранжирању воћа и хране на трпези