Cveće kao poklon


Ima mnogo prilika tokom godina kada se pokloni, a medu njima i cvece, tradicionalno razmenjuju, kao znak ljubavi i pažnje.


Godišnjice, rodendani i praznici su posebne prilike kada, darujuci jedni druge, ucestvujemo u zajednickom veselju, ali postoje i oni, jedinstveni, samo nama i našim bližnjima važni dogadaji koje želimo da obeležimo prigodnim poklonom. Uostalom, svaki dan sa nekim koga volimo je dan kad želimo da ga obradujemo i poklonimo mu nešto od srca. Zašto to ne bi bio mirisni izdanak ove naše plave planete? Ako je cvet vaš izbor, pomocicemo vam da to bude onaj pravi, jer svako od nas ima svoj «cvetni profil», odn. odredene crte licnosti koje skladno odzvanjaju u specificnom cvetnom aranžamanu koji poklanjamo.

Zato, razmislite o osobi koju želite da obradujete cvecem i pokažite joj da je volite baš takvu kakva je.

Buket poljskog cveca najviše odgovara osobama koje su spontane, jednostavne, prirodne, tzv. zemljanim tipovima. Odaberite buket livadskog cveca, s puno zelenih listova i grancica i, po mogucstvu, u drvenoj saksiji ili vazici.

Romanticni buket darujte osobama koje su plemenite, spontane i nežne. Neka to bude buket nežnih boja, blagog, nenametljivog mirisa i stavite naglasak na vrpcu ili mrežicu koja ce dati taj romanticni ton.
Unikatan, umetnicki aranžman je za osobe sa kreativnim sklonostima, za one koje uvek teže licnom usavršavanju i koje privlaci sve što je nekonvencionalno – od New Age-a do moderne umetnosti. Takve osobe bice oduševljene egzoticnim cvecem i neobicnim kombinacijama oblika, boja i teksture.

Tradicionalni buket je namenjen porodicnim i pouzdanim ljudima, onima koji naginju više klasicnom stilu i ukusu. Osvojicete ih svežim i bujnim aranžmanom s mnoštvom raznolikog cveca.

Moderan buket je za osobe koje pomeraju granice i stvaraju nove trendove u društvu u kojem živimo. To su savremeni tipovi, koji žive u sadašnjosti. Jednobojni buket, ili aranžman s par cvetova snažne vibracije bice ono što ce ih oduševiti.