Cvetna terapija

Istrazivaci iz Rutgersasu izvrsili niz ogleda uz pomoc kojih su dosli do saznanja kako koja vrsta cveta utice na ljude.  Utvrdili su da ne igra samo cvet ulogu u stvaranju dobrog raspolozenja, izbor odredjene boje je veoma bitan a postoje indicije da odredjena cvetna vrsta u nekim bojama moze da dovede do lakseg izlecenja pojedinih bolesti. I kineski iscelitelji  koji dugi niz godina veruju u "Flover Pover" tvrde da je veoma bitno izabrati pravu vrstu cveca i da njegove karakteristike poput snage boje i njegove energije igraju veoma veliku ulogu u nasim zivotima. Oni tvrde da se cvece moze iskoristiti za dozivanje pozitivne energije ali i izlecenje bolesti.  Svaka boja stvara razlicite frekvencije i kako oni tvrde te frekvencije putuju  kroz mreznjace i ocnog zivca sto dovodi do niza pozitivnih reakcija u telu. Neurotransmiteri koji se javlja tad u telu , izaziva proizvodnju hormona kao sto su umirujući melotonin, podsticanje hormona kao zto su adrenalin i raspolozenje podsticanje hormona kao što je serotonin.

Povecanje energije sa crvenim ruzama
Crvena boja izaziva najsporije vibracije alii najduze, ona stimulise nadbubrezne zlezde i podstice energiju.

Perunike povecavaju poverenje
Indigo boja stimulise pinealne zlezde, mozak, koji je regulator sna. Indigo takođe pomaze da se oslobodi um od brige, straha i inhibicije.

Poboljsajte budnost uz pomoc suncokreta
Zuta boja stimulise mozak, sto dovodi do tog da smo rzaboritiji i odlucniji.  A posto zuti suncokreti podsecaju na sunce i samim tim na dnevnu svetlost uzivanje u njima dovdovi do pojacane doze optimizma. 

Hortenzije za lepsi san
Plava pokrece proizvodnju melotonina, hemikalija koja nam pomaze da se opustimo i spavamo cvrsto. Plava takođe stimulise tiroidne zlezde tiroksina da objavi, hormon koji regulise metabolizam.


Opustite se uz kantarion
Zeleni utiče na nervni sistem, sto omogucava da disete polako i duboko, a to usporava proizvodnju hormona stresa i pomaze da se opustimo.


Sprečavanje alergije sa narandžastim Daisies
Narandžasta jača imuni sistem i pluća, koji može odbiti alergija proleće. Narandžasta takođe ima snažan blagotvorno deluje na probavni sistem i može da stimuliše seksualne organe.


Delphinium protiv stresa
Ljubicasta nas hladi, ublazava osip i opekotine, kao i suzbijanje gladi i balansiranje metabolizama. On takođe stimulise hipofiza, deo mozga koji oslobađa napetost u borbi protiv beta endorfina.