Blog posvećen cveću, cvećarima i cvećarama

Sve o aranžiranju cveća, cvećarskom poslu, nabavci...

5
Feb 2014
13:39

Cvetni aranzman za "Dan Zaljubljenih"

Srce, uvek popularan izbor za "Dan Zaljubljenih". Evo jednog uputstva kako napraviti prelep aranzman koji ce zagrejati svako srce.

1. Stavite natopljen sundjer u posudu na kojoj cete praviti aranzman, neka bude za trecinu vislji od same posude.

2. Uzmite trake ratana ili slican materijal koji je savitljiv i gornji kraj ubodite u gornju povrsinu sundjera, pri vrhu, pa je savijte ka dnu posude tako da pravite jednu polovinu srca.

3. Isecite drugi kraj trake, tako da bude malo duzi i zatim isecite jednu kracu traku ratana koju cete ubosti pri dnu sundjera, a za nju vezati kraj prve trake. Na taj nacin dobijate cvrscu konstrukciju za aranziranje.

4. Uzmite drugu traku i ponovite postupak za dobijanje druge poliovine srca, dakle vrh trake ubodete u gornju ivicu sundjera, a kraj trake pricvrstite za srednju, kracu traku da bi je pricvrsitili. Konstrukcija je spremna.

5. Granom brsljena mozete ukrasiti ratan trake ili drugi materijal koji ste koristili, na taj nacin dobijate prelepu dekoraciju koja naglasava konture srca.

6. Ruze redjajte prema obliku srca, vodeci racuna da u sredini budu vislje, odnosno ravno postavljene, a prema ivici srca, da budu koso aranzirane, tako da se jasno vidi oblik srca kada aranzman bude gotov.

7. Mozete dodati i hiperikum da aranzman izgleda sto lepse. Ili u slucaju da vam zafali po neka ruza, mozete uvek popuniti "rupe" sa ukrasnom trakom tj. masnama ili dekoracijom kao sto su biseri i sl.

Aranzman je prigodan za razne prilike, pa tako mozete praviti za prosidbu, gde se u sredinu aranzmana stavlja prsten i slicne prilike.

Cvetni pozdrav, Mili