Blog posvećen cveću, cvećarima i cvećarama

Sve o aranžiranju cveća, cvećarskom poslu, nabavci...

5
Feb 2014
13:24

Uređenje cvećare

1. Odvojiti prostor za aranžiranje od prodajnog prostora. samo aranžiranje cveća zna biti pomalo neuredan proces zbog svih liska i gračnica koje odstranimo. Zato je najbolje da se taj prostor fizički odvoji od oka kupca, ako nemate prostor da to bude mala prostorija, onda barem visokim šankom ili nekom vrstom pregrade. Tako će kupac imati pogled na prelepo cveće i cvetne aranžmane, a vaš kreativni haos ostaje samo za vaše oči :)

cvecara beograd

2. Postavite gotove aranžmane tako da budu prvo što se vidi kad se uđe u cvećaru. Ako imate rashladnu vitrinu, pozicionirajte je naspram ulaznih vrata i postavite što više aranžmana različite vrednosti da klijent dobije utisak kako će odmah pronaći nešto za svoj ukus i džep.

3. Police za cveće neka budu uz zidove i ako je prostor veći, možete staviti manju policu i u centru radnje, ali vodite računa da bude dovoljno prostora za prolaz i razgledanje. Grupišite aranžmane za pojedine prilike tako da bude preglednije kupcu i da lakše odluči šta mu treba. u slučaju da same police nisu reprezentativnog izgleda, uvek ih možete ukrasiti tkaninama u sezonskim bojama, samim tim i osvežiti izgled radnje sa novim godišnjim dobom ili praznikom.

cvecara beograd cvecara beograd

4. Odvojite posebnu površinu, sto, gde klijent preuzima gotov aranžman i vrši plaćanje. Neka ta površina bude čista, da ima dovoljno prostora da klijent spusti torbu, izvadi novčanik, da može bez žurbe da preuzme aranžman i plati. Istovremeno neće smetati ostalim kupcima koji razgledaju cveće.

5. Menjajte detalje u radnji u skladu sa pojedinim pranicima ili prilikama za poklanjanje cveća. Za zimske praznike istaknite u prvi plan venčiće, ikebane i druge aranžmane koje ljudi kupuju za novogodišnje praznike i Božić. Ukrasite radnju detaljima vezanim za tu priliku. Takođe i za ostale praznike i godišnja doba postoje karakteristične boje, ukrasi, a sve to će doprineti da vaša radnja uvek ima svež izgled i privuče kupce.

Cvetni pozdrav, Mili