Blog posvećen cveću, cvećarima i cvećarama

Sve o aranžiranju cveća, cvećarskom poslu, nabavci...

23
Dec 2013
10:57

Praznični venac

Ako hocete da vaš Božićni venac izgleda profesionalno i da vaša ulazna vrata budu malo posebnija ove godine morate uložiti malo napora ili otići do svog cvećara i uz njegovu asistenciju napraviti venac koji dostojno predstavlja predstojeće praznike. Šta vam treba za venac:
- kružni cvećarski sunđer od 35cm
- malo žice za učvršćivanje
- grane jele
- lišće zelenike i cinerarije
- 6 svežih crvenih ruža
- crvene bobice (hiperikum)
- rolnice cimeta
- malo suvih jabuka ako imate
- ako imate figurice gljiva ili sličan aksseoar poslužiće
- dekorativna traka
- manje bele kugle (za jelku)
- ako imate šišarke bilo bi super

Prvo grane jele odsecite, očistite donji deo i poređajte u sunđer.

bezicna zvezda

Zatim dodajte cinerariju koja će dati lepu srebrnu boju vašem vencu.

cvecara beograd

Na isti nacin ubacujete i lišće zelenike koje služi kao filer.

Posle toga od ukrasne trake pravimo mašne savijajući je i uvezujući sredinu žicom. Trebaće nam dve mašne, jedna malo manja za vrh i druga malo veća sa prepuštenim krajevima za osnovu venca. Ruže grupišemo u dve grupe po tri komada i direktno ih zabadamo u sunđer. Ruže će zajedno sa ukrasnim mašnama obogatiti koloriaranžmana i dati mu profesionalni izgled.

cvecara beograd

Sledeći korak je malo neobičan. Hoćemo da sem vizuelnog, naš venac ima uticaj i na ostala čula. Kombinacijom sušenih jabuka i cimeta postižemo upravo to. Venac će izgledati bogatije a vaš ulaz će mirisati na Božić. Jabuke i rolnice cimeta na sličan način kao i mašne uvezujete žicom i onda ubadate u sunđer.

cvecara beograd

Na kraju dodajte novogodišnje ukrase i aksesorare kao i bobice. Poenta je da dodate zanimljive detalje ali da ne preterate ni sa ukrasima ni sa bojama. Od jakih boja mi smo odabrali crvenu, sve ostalo je srebrno i naravno na zelenoj osnovi. Pogledajte kako sve to izgleda na kraju, nadam se da je vredelo! Srećni praznici!

cvecara beograd
Cvetni pozdrav, Mili