Blog posvećen cveću, cvećarima i cvećarama

Sve o aranžiranju cveća, cvećarskom poslu, nabavci...

5
Dec 2013
11:11

Simbolika cveća koju možda niste znali

Ukoliko ste u večitim dilemama koje je cveće prikladno pokloniti u pojedinim prilikama, evo male pomoći za vas.. Neću vas gnjaviti ružama i ljiljanima, to su već svima dobro znane stvari! Pokušaću da vam približim neke malo manje poznate činjenice na ovu temu i dam par konkretnih predloga!

Suncokret – Svi vole da jedu semenke suncokreta! No, ukoliko želite da prijateljima ukažete na na svoje prijateljstvo, odanost i lojalnost, poklonite im buket ovog prelepog cveta! Nema ga potrebe kombinovati sa puno zelenila i drugih dekoracija, jer je ovaj cvet krupan i dovoljan sam sebi!

suncokret cvecara

Orhideja – Simbolizuje ljubav, lepotu i eleganciju! Prikladan je za situacije u kojima želite da unesete dah glamura i ekskluzive.

orhideja cvecara

Hortenzije – Ovaj cvet ima dva suprotna značenja. Sa jedne strane simbolizuje gordost, oholost i neosećajnost, dok ga neki smatraju simbolom zahvalnosti i medjusobnog razumevanja. Opšte je poznata činjenica da pop diva Madona jednostavno mrzi ovaj cvet!

Hortenzije cvecara

Jorgovan – Ovaj cvet simbolizuje novu ljubav! Ukoliko ste upravo uplovili u novu ljubav, ovo je pravi cvet za nju!

Jorgovan cvecara

Đurđevak – savršen simbol ljupkosti, poniznosti i sreće! Kada ovo znamo, jasno nam je zašto je bidermajer Kejt Midlton bio baš od ovog cveća!

Đurđevak cvecara

Margarete – Ukoliko želite nešto moderno i mladalački, margarete su pravi izbor! Izraz su ljubavi, nevinosti, čistote i odanosti. Većina devojaka jednostavno obožava ovaj cvet!

Margarete cvecara
Cvetni pozdrav, Mili