Blog posvećen cveću, cvećarima i cvećarama

Sve o aranžiranju cveća, cvećarskom poslu, nabavci...

16
Apr 2013
10:20

Lavanda u vašem domu

Pozdrav svima koji će, poput mene, prvo prolećno sunce iskoristiti za presadjivanje, rasadjivanje i slične stvari!:)Predstoji nam par lepih dana i nadam se da ćete odvojiti malo vremena za svoje cveće, dvorišta i terase, kako biste mogli da u njima uživate u narednim mesecima!

Poslednjih godina mi se čini da su terase i dvorišta postali monotoni, nekoliko vrsta cveća se vrti u krug i to je to.. Kao da nam fali kreativnosti.. A priroda nam pruža tako puno.. Treba samo da uzmemo od nje ono najlepše!

Zato ja ovaj put imam jedan lep, ljubičasti predlog za vas! Zove se LAVANDA! Predrasude su da raste samo na primorju! Možete je posaditi u saksiji ili u dvorištu, uspeće vam, sigurno!

Dostava cveća Beograd Dostava cveća Beograd

Vrlo je jednostavna za sadjenje i održavanje, a bojom i mirisom će ispuniti svaki prostor!

Evo par stvari koje trebate znati pre nego što počnete sa poslom: potrebno je da običnu zemlju za cveće pomešate sa malo peska, i da plitko posejete seme! Ne trebate je puno zalivati. Obavezno je stavite na sunčano mesto! Obrezuje se nakon cvetanja i u rano proleće, a što je više skraćujete, ona će postajati sve bujnija! Savršeno, zar ne?!

Ako uzmemo u obzir da miris lavande ima relaksirajući, umirujući i antidepresivni efekat , a da istovremeno odbija insekte (posebno komarce), složićete se da je zaista savršen odabir za vaš cvetni vrt!

Cveće cveću, Milja