Blog posvećen cveću, cvećarima i cvećarama

Sve o aranžiranju cveća, cvećarskom poslu, nabavci...

22
Oct 2013
7:21

Svi mi koji volimo djurdjevak

Kategorija: gajenje cveća

Lepe vesti za ljubitelje djurdjevka, možete ga gajiti i u kući! Da, da... ne morate čekati proleće da bi se raširio divan miris djurdjevka. Evo kako treba da gajite ovo cveće u saksiji.

cvecara beograd, Srbija

Za samo 3 do 4 nedelje možete odgajiti djurdjevak u zatvorenom prostoru. Pronadjite odgovarajucu posudu za djurdjevak, dovoljno duboku i odgovarajucu zemlju, koja dobro drži vlagu, ali se takođe i malo osuši između dva zalivanja.

Rizom iz kog raste djurdjevak, treba potopiti u mlaku vodu par sati pre sadnje. On ce da nabubri i očvrsne. Zatim, ako su se razvili korenčići, treba ih malo skratiti, tako ćete ih podstaći na rast i usvajanje vode iz zemlje. Sadnju vršite tako da pokrivate korenčiće i rizom skoro do samog vrha. Posle sadnje ide zalivanje.

Porast biljke se očekuje već u roku od nedelju dana. Morate voditi računa da zemlja ima dovoljno vlage jer djurdjevak raste brzo pa mu je potrebna vlaga. Dosta indirektne svetlosti i temperature oko 18 ° C su uslovi koji odgovaraju djurdjevku.

Iako to kod nas nije rasprostranjeno, đurđevak mogu da koriste i cvećari za dekoracije svadbi i aranžiranje cveća. Pogledajte kako lepo izgleda u tim aranžmanima:

cvecare cvecare u beogradu

A sada brzo u potragu za rizomima djurdjevka! I naravno, pošaljite nam neku fotografiju da vidimo kako raste vaše cveće! :)

Cvetni pozdrav, Mili