Blog posvećen cveću, cvećarima i cvećarama

Sve o aranžiranju cveća, cvećarskom poslu, nabavci...

22
Oct 2013
7:56

Muški vodič za poklanjanje cveća

Kategorija: saveti

cvecara

Koji je najbolji način da ostavite dobar, dugotrajan utisak na ženu? Studije kažu da se 89% žena oseća posebnom kada dobije cveće! To je dovoljan razlog, složićete se, da budete sigurni da je upravo cveće pravo oružje za osvajanje ženskog srca!

Medjutim, poklanjanje cveća predstavlja veliku misteriju za većinu muškaraca! Stoga ću pokušati da dam par korisnih saveta, kako bi se ova večita misterija barem umanjila, a možda i u potpunosti savladala! 'Dok put do muškog srca vodi preko stomaka, staza do ženskog srca vodi preko drugih čula', rekao je jedan mudar čovek.

Istraživanja pokazuju da 96% žena voli da dobija cveće kada ga ne očekuje! Stoga, muškarci moraju da znaju da ne trebaju čekati posebne prilike da bi poklanjali cveće! Sami kreirajte prilike poklanjajući cveće ženama u svom životu! Neće vam to zaboraviti! Žene često tvrde da je 'nepostojanje razloga' najbolji 'razlog' za poklanjanje!

Izražavanje emocija je obično najteža situacija za muškarce. Cvetnim aranžmanom sa roze, narandzastim, crvenim i zlatnim bojama, najjednostavnije ćete joj dati do znanja kakva su vasa osećanja! Ukoliko ne znate koju vrstu cveća odabrati, kako treba da izgleda buket ili imate neku sličnu nedoumicu, vaša cvećarka je tu! Ne ustručavajte se da je pitate! Postoji na milione najrazličitijih načina aranžitanja cvetnih buketa, ali bi se, pojednostavljeno, mogli razvrstati u tri osnovne varijante:

cvecara

• Buketi od jedne vrste cveća – aranžmani sastavljeni od jedne vrste cveća (na primer samo ruže, ljiljani ili lale), sa ili bez dodatnog zelenila i dekoracija. Cvetovi mogu biti u istoj ili različitim bojama. Ovakvi aranžmani odaju utisak jednostavnosti i elegancije.

cvecara

• Jednobojni buketi – više vrsta cveća u istoj boji, aranžirani na pravi način, lako će preneti vaše emocije (bela ukazuje na nežnost, crvena na ljubav, narandzasta na veselje i radost).

cvecara

• Raznovrsni buketi – više vrsta cveća u više boja, biće savršen način da čujete jedno WOW! Ovakvim aranžmanima se izražavaju veselost, razdraganost, sreća!

Medjutim, pored odabira adekvatnog buketa, veoma je važno da znate još par stvari o poklanjanju:
Budite spontani. Poklanjanjem cveća ništa ne možete da pogrešite! Veličina buketa nije bitna. Bitno je da buket i izbor cveća odgovara prilici i poruci koju cvećem želite poslati. Iznenadite je. Pošaljite joj cveće na radno mesto i videćete koliko će vam pažnje i ljubavi biti uzvraćeno!

NAJVAŽNIJA STVAR KOJU TREBATE ZAPAMTITI JE DA SA CVEĆEM JEDNOSTAVNO NE MOŽETE POGREŠITI. Vaš cvećar je tu da pomogne, ali sve lovorike ćete vi pokupiti!

Cveće cveću, Milja