Blog posvećen cveću, cvećarima i cvećarama

Sve o aranžiranju cveća, cvećarskom poslu, nabavci...

22
Oct 2013
7:22

Sam svoj majstor za cveće

Kategorija: saveti

Uredjenje životnog prostora na neki način govori o nama samima! Nije bitno da li živite u velikom, novom stanu, sa skupim nameštajem ili u staroj roditeljskoj kući sa ne baš tako modernim enterijerom! Sitnice i detalji su ti koji svakom prostoru daju toplinu i lični pečat! Prekrivači, stolnjaci, knjige, ukrasi, lampe.. Sve su to detalji kojima se prostor može ulepšati, oplemenjiti i zasijati nekim novim sjajem! Medjutim, unošenjem cveća, prostoru u kojem živite ćete dati jednu sasvim novu dimenziju! Pokušaću da vam kroz par ideja pomognem da u vaš dom unesete malo osveženja! Sve što je potrebno je dobra volja, mašta i kreativnost!

Gerber je verovatno najjeftiniji cvet u cvećari.. jedan ili par komada u šolji, zar nije prelepo?! Ovaj aranžman možete staviti na komodu, na stočić u dnevnom boravku ili na neko drugo mesto, sasvim je svejedno! Kad god vam pogled padne na njega, oraspoložićete se! Ukoliko u dvorištu imate neko drugo cveće, iskoristite ga! Sve dolazi u obzir! Istraživanja stručnjaka sa Harvarda su ukazala da ljudi imaju više pozitivne energije i da su raspoloženiji ukoliko nakon budjenja vide cveće. Stoga vam predlažem da jednostavan aranžman veselih boja bude na vašem noćnom ormariću ili na stolu gde pijete kafu!

Dnevni boravak je prostor u kom provodimo najviše vremena, razgovarajući sa prijateljima i porodicom.. Zbog toga je jako važno da se tu osećamo udobno i raspoloženo! Pre svega, bitno je da je čisto i da višak stvari odnesete na mesta gde bi zaista trebale biti! Ne dozvolite da vam se životni prostor pretvori u skladište! Nakon toga, osmislite neku cvetnu dekoraciju, kako bi prostor zaista zasijao! Ukoliko je vaš dom u starinskom stilu, predlažem vam da uberete ili kupite par cvetova i jednostavno ih stavite u činijicu, posudu sa vodom ili vaznu, i sve to smestite na komodu ili neko drugo vidno mesto! Jednostavan aranžman napravljen na ovaj način će delovati nežno i prirodno i savršeno će se uklopiti u vaš enterijer!

Medjutim, ukoliko je vaš dom nešto modernije sredjen, predlažem vam da birate aranžmane koji više odaju utisak luksuza i ekstravagancije!

Ukoliko želite da za nekog priredite romantično veče u svom domu, od srca vam preporučujem kombinaciju cveća i mirisnih sveća! Ne morate se truditi da pravite neke komplikovane, pretrpane aranžmane! Ostavite to profesionalcima! Jednostavno, pored sveća stavite par cvetova.. Svojom jednostavnošću, ovakav prizor će oduzeti dah apsolutno svakome! Uz adekvatnu muziku, ugodjaj će biti potpun!

Takodje, možete cveće i sveće staviti u staklenu posudu sa vodom!

I tako dalje, i tako dalje! Bezbroj je kombinacija i mogućnosti! Pustite mašti na volju i napravite mali raj od svog doma! I budite ponosni jer će to biti vaših ruku delo! Uživajte u svom domu!

Cveće cveću, Milja